Giftige planter

Nedenstående er en liste over de giftige planter, vi kender til.

Listen er ikke fuldkommen men udvides i det tempo vi får kendskab til planter, vi skal holde vores dyr væk fra.

Azalea

Denne plante er smuk og blomsterfarverne spænder fra hvid, lys pink, mørk pink, gul til blå. De er meget giftige, fordi de indeholder andromedotoksiner (neurotoksiner) i deres blade og nektar.

Når de ved et uheld indtages af mennesker, omfatter kliniske symptomer forskellige kardiovaskulære effekter, kvalme og opkastning og en bevidsthedsændring.

I modsætning til mennesker er disse andromedotoksiner ekstremt dødelige for dyr.

shallow focus photography of pink petaled flowers

Gyvel

Gyvel blomsten er ikke giftige´i sig selv, men de frøkapsler, de producerer, indeholder giftige alkaloider, der har indvirkning på hjertet og nervesystemet. De modne bælge er sorte og måler 2 til 3 cm i længden og 8 mm i bredden.

Udryddelse bør udføres fra det sene efterår til det tidlige forår.

yellow flowers of a broom plants

Rhododendron

Rhododendron er fra samme plantefamilie som azaleaen. Busken og blomsterne er større.

Denne plante indeholder grånotoksiner i deres pollen og nektar.

Rhododendron er ekstremt giftigt for heste, hvor nogle dyr dør inden for et par timer efter at have indtaget planten Planten er også voldsomt giftig for alpacaer og lamaer.

heart archway with pink flowers

Skarntyde

Planten er meget giftig og indeholder alkaloider, bl.a. koniin, som har nikotinlignende virkning. Smagen skal være meget ubehagelig, hvorfor risikoen for at dyrene spiser den mindskes.

field flowers summer garden

Smørblomst / Ranunkel

Denne plante spreder sig hurtigt på marker og græsgange. Græssende dyr spiser dem normalt ikke, men kan ved manglende græs ty til de giftige planter.

Symptomer på forgiftning omfatter blodig diarré, overdreven savlen, kolik og alvorlig blæredannelse i munden, slimhinderne og mave-tarmkanalen.

Toksinerne nedbrydes ved tørring, så hø, der indeholder tørrede ranunkler, skulle være sikkert.

yellow flowers on green grass field

Dette website benytter cookies. Ved at fortsætte på denne side accepterer du anvendelsen af cookies, som udelukkende benyttes til at forbedre brugeroplevelsen.  Læs mere